italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Frukost vanor.

Publicerad 2014-10-02 13:30:31 i Allmänt,

För mig från Sverige har jag fått inpräntat sen jag var liten att en balanserad och bra frukost gör att man orkar med dagen och kan stå sig till kl 12.00 då det är vanligt att ha lunch, till lunch äter man en mindra men ändå bra portion och samma med middagen senare eftersom man inte gör av med lika mycket ju längre mot kvällen det går.
 
Här i Italien är det tvärtom, man äter en frukost som består av en croassant och en kopp kaffe, till middag äter man minst en portion med mat och samma på kvällen.
 
Ni kan förstå deras förvåning när de fick se min och Julies frukost som består av ett glas med juice , en tallrik med flingor och till sist en macka. ibland får vi även med en liten kaka men det är bara om det blivit över efter " hotell frukosten " . 
 
Vanor är verkligen olika från vilket land man kommer infrån, men vem av oss har egentligen rätt? ska vi äta mindre till frukost och sen massor senare under dagen eller börja dagen med lagom och sen minska? Det tåls att tänka på.
 
 
// Maja

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela