italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Italienare är dumma!

Publicerad 2014-10-12 01:25:21 i Allmänt,

Ikväll gick vi tre till ett kebebställe här nere vid stranden, vi tar oss in och försöker på rostig italienska säga vad vi vill ha och han bakom disken frågar oss på engelska. Kan inte beskriva vad glada vi blir när vi inser att denna man inte är från Italien utan Tyskland och att han pratar riktigt bra engelska, efter en stund frågar vi honom hur det kommer sig att han bor här detta fick vi till svar :
Jag har bott här sen 2010 och flyttade hit för att allt man har hört om Italien ocg italienare är bara bra saker, dom är trevliga och alltid hjälpsamma,men detta är där jag har haft fel. Efter 5 år har jag insett att dom här människorna står helt still,
 
 
1. vilken ålder man än är i så försöker man leva i nuet och man bryr sig inte om ifall man aldrig klättrar på kariärstegen för man insåg när man började att ( känner man inte chefen ) man kommer alltid vara lågt ner och kvar i samma position. 
 
2.Dom tror sig veta mer än dom gör, alltså jag menar inte att dom är elaka men att dom är outbildade och därför bildar dom sina fakta på gissningar, när det senare kommer en utbildad person som rättar och försöker förklara hur det egentligen är blir dom irriterade och näst intill agressiva.
 
3. Folk här har en fasad uppe, man kan känna i Sveriga och även i Tyskland att om man åker förbi i en sprillans ny bil visar folk öppen om dom är avunsjuka och gillar man inte något får man reda ganska tydligt på detta. Här ler folk och det blir nästan ett falkt leende och falska vänner, åsikterna är inte äkta och man känner att man inte vet vart man har folk.
 
Jag menar inte att folk här elaka utan att dom bara är outbildade och lever i en slags bubbla där man är dumman fast glada.
 
 
// Maja

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela