italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Skillnader mellan Italien och Sverige

Publicerad 2014-09-21 21:27:19 i Allmänt,

Språk - I Italien pratar de Italienska men de är inte lika bra på Engelska. Anledningen till att de inte kan Engelska berättade en man i personalen för mig. I skolan får de aldrig lära sig någon Engelska och skolorna är väldigt dåliga för övrigt med berättade han. Allt som visas på TV som egentligen är på Engelska dubbas. De har inte heller text på Engelska till filmerna. Utan allt är alltså dubbat till Italienska och med Italiensk textning. 

Relationer - Här i Italien är människorna väldigt trevliga och hjälpsamma. Det märkte vi så fort vi landade i Italien eftersom vi då var tvungna att fråga om hjälp och man fick väldigt bra bemötande. Om man jämför med människorna här och i Sverige känns det som att t.ex. personalen här på Villa Maria har en närmare relation än vad personalen på ett hotell hemma i Sverige skulle ha. Alla på hotellet känner varandra väl och en del verkar även umgås utanför arbetet. Människorna i Italien för övrigt är väldigt vänliga och man ser alltid människor både pussas och kramas när de träffas på gatan även att de bara är vänner. 

Mat - Vi får varje dag äta på här på Villa Maria. Italien är känt för pasta och det är just pasta vi erbjuds var enda dag. De serverar alltså varje dag olika pastarätter. Maten är god så det gör oss ingenting. Vi har även varit ute på restaurang och ätit pizza, en annan rätt Italien är känt för. Pizzorna var väldigt goda. Här i Pescara är fisk i olika varianter en populär matträtt. Staden heter faktiskt Pescara på grund av den stora mängden av fisk i omgivande vatten. 

Miljö - Något jag har märkt här i Italien är att de inte är lika miljömedvetna som vi är i Sverige. De verkar inte återvinna varken flaskor eller burkar. När man köper t.ex. vattenflaskor eller colaburkar får man istället slänga dem då de inte finns någon pant. Detta tycker jag är väldigt onödigt och det känns dumt eftersom vi nästan alltid pantar burkar hemma i Sverige. 

Väder - Vädret i Italien varierar naturligtvis beroende på vart i Italien man befinner sig och vilken tid på året. Men i Abruzzo så här års är det fortfarande väldigt varmt, i alla fall vad vi tycker då. I veckan har det varit 30-35 grader på dagen och ungefär 20 grader på kvällen. På natten blir det naturligtvis lite kallare men blir sedan varmt igen på morgonen. 

/ Julie

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela