italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Sammanfattning

Publicerad 2014-10-16 11:56:00 i Allmänt,

Vi har nu varit borta från Sverige i 32 dagar. Och den här dagen har man längtat till länge men nu känner jag att man kanske kunde ha stannat lite längre. Personalen på Villa Maria är helt underbara och vi kom nära dem. Denna period har både varit lärorik och rolig.

När jag först kom till Villa Maria hade jag inte så värst mycket kunskaper om servering då jag endast har stått i köket och diskat, bakat och skärt grönskar innan i en restaurang men här fick vi tillfället att vid första dagen, servera gästers lunch och middag. I början var det svajigt för mig för jag blir lätt nervös när jag inte har gjort något innan men efter en väcka släppte nervositeten och arbetet gick mycket lättare. På fritiden gick vi runt och utforskade Pescara (till mest del shopping). Jag fick också utnyttja min praktik period i management men eftersom det inte var så mycket på gång blev mitt arbete till att göra lunchbiljetter och skicka ut erbjudanden till hotellets gäster.

Som vi har blivit informerade innan så kommer de stunder då man får hemlängtan/pojkvänlängtan/kompislängtan eller helt enkelt sverigelängtan och då blir humöret lite si och sådär men jag tycker personligen att det har fungerat bra och under den tiden det var lite svajigt med humöret och då tog vi en pratstund på kvällen då vi ’’rensade luften’’.

Vad som har förbättrats är mina kunskaper inom restaurang och servering samt bar. Eftersom jag inte fick ta stor del av det som de gjorde i back office så blev det inte mycket mer kunskaper än hur de marknadsför sig.
Jag har också fått reda på skillnaden mellan vad en turist tycker om Italien och hur en person som är hitflyttat från ett annat land och har bott här (det står lite om det i ett annat inlägg). Jag har fått en liten grund i det Italienska språket, har mycket lättare att förstå om jag läser Italienska än att höra på dem när de pratar för enligt mig så pratar italienare väldigt fort.

Till sist, detta är en resa som endast få kan få chansen till att göra. Jag är sjukt glad att jag blev en av de 3 som fick möjligheten till att ha min första praktikperiod i 3an i Italien. Jag hoppas verkligen att fler får samma möjlighet och kan få stanna på samma hotell för personalen är helt underbara och gjorde vår resa så positiv som möjligt. Vem vet jag kanske kommer tillbaka till Villa Marie nån gång, kanske inte som en anställd utan på semester för att verkligen ta del utav vad hotellet har att erbjuda.

/Louise

Rom

Publicerad 2014-10-15 19:46:09 i Allmänt,

Idag har vi turistat en heldag i Rom. Vi har besökt Colossseum, Spanska trappan och Fontana di Trevi. Vi shoppade även lite i denna härliga stad. Det var kul att besöka de olika sevärdheterna, personligen speciellt Colosseum. 
 
Nu ska jag berätta mer om Colosseum och dess historia. 
 
Colosseum är en amfiteater som är byggd mellan 70 och 80 e.Kr. Byggnaden har en omkrets på 524 meter och är 48 meter hög. Kejsar Vespasianus påbörjade bygget och det slutfördes sedan av hans son Titus. Under romerska rikets tid hade man strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater i Colosseum. Allt detta med en stor publik. Som mest var det 87 000 åskådare på plats. 
 
 
I morgon är det hemresa som gäller. Jag kommer sakna denna fina stad (och värmen!!) men det ska bli skönt att komma hem! Jag är tacksam för att jag har fått åka på denna resa!
 
/ Julie

Vatikanen

Publicerad 2014-10-14 20:25:57 i Allmänt,

Denna byggnad har en historia som går långt tillbaka, faktiskt ända tillbaka till 160-talet då aposteln Petrus sägs ha begravts på denna kulle som vatikanen är byggd över. Några år senare lät konstantin den store bygga en basilika över memorian ( gravplatsen). Runt 1500-1600 talet revs basilikan och i dess ställe restes den nuvarande peterskyrkan och den invigdes år 1626. Denna byggnad ( vatikanen ) har sedan år 1378 andvänts av poven som bostad och själva området har sedan 1929 utgjort en egen stat.
 
Från mitt perspektiv som aldrig varit i Rom och kommer från en kristen uppväxt ( men inte är troende ) var det en otrolig upplevelse, man kliver in och får en hel del att ta in på bara dom första sekundrarna, flera år av historia passerade förbi och många fina mästerverk samt avbildningar fick vi se. Jag är otroligt glad för att jag har fått se detta och ångrar mig inte en sekund.
 
 
// Maja
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela