italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Intervju med Ivo

Publicerad 2014-09-30 20:10:00 i Allmänt,

Idag har jag gjort en intervju med en man i personalen som heter Ivo. Han arbetar i restaurangavdelningen. Jag här nedan översatt vår intervju till Svenska. 
 
Hur mycket arbetar du?
"Jag arbetar 8 timmar varje dag, utom en dag i veckan då jag är ledig."
 
Vad tycker du mest om med ditt arbete?
"Jag gillar mitt arbete här på hotellet och jag har arbetat här i 18 år. Det jag tycker om mest är frukostserveringen."
 
Hur bor du?
"Jag bor ungefär 12 kilometer från hotellet på min egna farm."
 
Hur ser din familj ut?
"Jag har en fru och en dotter. Jag har även många djur på min farm, som till exempel kor och höns."
 
Vad gör du på fritiden?
"På min fritid arbetar jag på min farm och arbetar mycket på mina åkrar. Jag producerar vin och olivolja."
 
Hur firar du större högtider, som Jul och Påsk?
"Jag firar, men jobbar oftast på högtiderna. Jag firar med min familj och mina vänner. De vanligaste maträtterna jag brukar äta är lamm, soppa med ägg, grönsaker, speciell julkaka med grapefruktsylt. Jag tycker att det är speciella högtider eftersom de har religiösa band, mycket känslosamt."
 
Vad drömmer du?
"Jag drömmer om att uppleva andra länder och dess traditioner och matkultur samt olika människors sätt att tänka."
 
 
 
/ Julie

Går mot kallare tider.

Publicerad 2014-09-29 13:41:19 i Allmänt,

Här i italien är det ingen tidsskillnad, det är inte olika månader eller veckodagar, har samma årstider men det som skiljer är temperaturen. När vi anlände här för ca 2 veckor sen tyckte vi det var varmt, man svettades och att gå i lånbyxor var helt uteslutet, nu kan man nästan bara gå i kortbyxor eller klänningar innan kl 6 på kvällen för sen kallnar det på.
 
Det är för er hemma i Sverige kanska konstigt i och med att det är som kallast här just nu 17 grader, men för oss som ändå vant oss vid det varma och vid hur varmt vi vill det ska vara så kan vi ärligt säga att vi ibland fryser även här borta. Men trots att Italienarna varnar oss och säger att dom går mot kallare tider " vinter" så envisas vi och säger att hemma i Sverige lär vi frysa när vi kommer hem så tunnare kläder lär de bli ett tag till.
 
Man kan kort sagt säga att:
svensk sommar = minst 17 grader
Italiensk vinter som varmast ca 17 grader 
 
Vi borde inte klaga på vädret ^^
 
 
// Maja

Italien - Shopping

Publicerad 2014-09-28 22:36:18 i Allmänt,

Idag har vi besökt det stora shoppingcentret Megalò i Chieti. Jag visste redan innan att Italien är känt för deras mode och har mycket märkeskläder att sälja. När åker in på parkeringen så ser vi hur stor det är och det tog cirka 4timmar för oss att gå igenom alla affärer i huset. 
 
Vad som finns i varuhuset:
Det finns en bio, olika valmöjloigheter av restauranger, klädesaffärer, smyckesbutiker, parfymbutik, sminkbutik, märkes butiker som Guess och Celvin Klein, väskaffärer, elektronikaffärer, skoaffärer och lite cafén och glassbarer här och var. Megalò erbjuder också gratis wi-fi till alla shoppare.
 
Varuhuset öppnades den 15 september 2005. De har öppet ifrån kl 9-21 och till skillnad från andra affärer här i Pescara så har varuhuset ingen siesta. Siestan här i pescara varar från 12-16 på ett ungefär.
 
För att komma hit kan man antingen åka bil, åka med speciella bussar som Megalò har specefikt för att komma till shoppingcentret eller ta en Taxi. Vi bestämde oss för att ta Taxi från hotellet till Megalò för att om vi skulle åka med bussarna fick vi göra cirka 4 byten och resetiden skulle ta ungefär en timma istället för att ta en taxi som tog cirka 15 min.
 
Som innan har vi märkt att Italienarna är små så det är inte lätta att hitta kläder eftersom vi skandinavier är ganska bredaxlade. Det finns butiker som har större stolerar med det inte bara stoleken som växer, utom också priserna men det blev några köp för oss iallafall. En mycket lyckad dag då vi har sett den Italienska modevärlden. 
 
 
 
/Louise

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela