italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Jobba utomlands

Publicerad 2014-10-13 21:20:05 i Allmänt,

Igår när vi fick möjligheten att använda Hotellets SPA så mötte vi en kvinna som hade bott på hotellet under en veckas tid och var med i en av grupperna på hotellet. Den här kvinnan bor i Holland men kommer ifrån Brasilien. Hon berättar att hon älsar sitt arbete med att resa runt till olika platser för att ta del av deras kultur och se skillnader mellan länderna.
 
Hon frågade oss lite om vart vi kommer ifrån och vad vi vill göra. Jag svarade att min största önskan är att åka till Miami, Florida för att ta en bartender kurs. Kvinnan berättar för mig om olika vackra platser och sevärdheter i Florida, samt om San francisco, New York, Las vegas och Orlando. Även andra platser som i Europa, Australien och Asien. Den här kvinnan berättar också att hon hade en man som hon ringde till och frågade ''Kan inte du komma hit och hälsa på i 8 veckor?'' Kvinnan berättar att hon sänkte veckorna till 6,4,2 och 1 men efter att bli nekad så sa hon med en glad och road röst till oss ''En sådan man är inget att ha''. 
 
Jag förstår att det är jobbigt att lämna familj och vänner för jobb utomlands men man lär inte få samma upplevelse i sverige. Man ska speciellt ta chansen när man är ungdom för då finns det inga saker som håller dig kvar, man ska öka sina kundskaper, lära sig om nya kulturer, utvidga din vy och inte sitta fast i din lilla bubbla. Hennes råd är att ta varje chans i livet man kan ta och res utomlands, för det skapar inte bara kundskap, det skapar minnen för livet som man kan dela med sig utav.
 
/Louise

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela