italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Vatikanen

Publicerad 2014-10-14 20:25:57 i Allmänt,

Denna byggnad har en historia som går långt tillbaka, faktiskt ända tillbaka till 160-talet då aposteln Petrus sägs ha begravts på denna kulle som vatikanen är byggd över. Några år senare lät konstantin den store bygga en basilika över memorian ( gravplatsen). Runt 1500-1600 talet revs basilikan och i dess ställe restes den nuvarande peterskyrkan och den invigdes år 1626. Denna byggnad ( vatikanen ) har sedan år 1378 andvänts av poven som bostad och själva området har sedan 1929 utgjort en egen stat.
 
Från mitt perspektiv som aldrig varit i Rom och kommer från en kristen uppväxt ( men inte är troende ) var det en otrolig upplevelse, man kliver in och får en hel del att ta in på bara dom första sekundrarna, flera år av historia passerade förbi och många fina mästerverk samt avbildningar fick vi se. Jag är otroligt glad för att jag har fått se detta och ångrar mig inte en sekund.
 
 
// Maja
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela