italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Atlas

Publicerad 2014-09-24 16:20:19 i Allmänt,

Atlas vänder sig till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. Detta program ger svenska organisationer möjlighet att söka medel för partnerskap med likvärdiga utbildningsorganisationer i andra länder. Det är också möjligt att ansöka om projektmedel för att skicka elever på svenska yrkesutbildningen på utländska placeringar genom programmet. 

Vi är nu i Italien tack vare att Atlas accepterat vår ansökan och de sponsrar där med praktik här. Det är alltså skolor och organisationer som kan söta medel för elevers praktik/APL. Elever på gymnasiets yrkesprogram och elver på yrkesvux har möjlighet till praktik/APL utomlands. Praktik/APL ska genomföras på en arbetsplats som har en koppling till elevernas yrkesutbildning. Bidraget man får kan användas till kostnader inom projektet som till exempel resor, uppehälle, försäkringar, språkliga och kulturella förberedelser, material, utvärdering, m.m. 

Förutom individuell kompetensutveckling ska projekt inom Atlas praktik främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja förverkligandet av de mål om internationalisering som anges i skolans läroplaner. Projektet ska förankras på skolan och erfarenheterna integreras i undervisningen.

Källa: Programkontoret.se

Jag tycker att vi som får chansen att åka utomlands på praktik får mycket nya erfarenheter inom vår yrkesutgång, i detta fall Hotell- och turism. Vi har nu varit här i drygt en vecka och har ungefär tre veckor framför oss kvar här i Italien. Redan har vi hunnit se mycket och vi har lärt oss nya saker. Till exempel har vi utvecklat våra språkkunskaper, både Italienskan och Engelskan. Vi har även fått vara med att arbeta i både restaurang, bar och kontoret, vilket jag tycker är lärorikt. Vi får naturligtvis även se ett nytt land och en annan kultur och mycket mer. Allt detta och mycket mer tack vare Atlas. 

/ Julie

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela