italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Att ta bussen i Italien.

Publicerad 2014-09-20 22:15:00 i Allmänt,

För oss som kommer från Sverige, ett land som vanligtvis inte är så hjälpsamt när det kommer till de sociala ute bland folk, väntar vi på bussen så står alla med ett speciellt avstånd mellan varandra och väl på bussen är det alltid en caufför som hälsar en välkommen. 
 
Vi kommer till Italien, ett land där folk är trevliga, alltid hjälpsamma ( så gott som det går) och när man väntar på bussen alltid vill ha en konversation,kliver man på bussen däremot så möts man av en man eller kvinna som inte ser en, säger man hej så får man inget svar, konstigt tyckte jag till en början men jag fick min förklaring, framme vid chauffören står en lapp " prata inte med chauffören".
 
Bussarna här går för övrigt väldigt ofta men det är små bussar så man får räkna med beroende på vilken tid på dygnet man åker att man får stå upp, jag har även märkt att kommer det en äldre som kliver på och det inte finns plats så ger den yngre personen sitt säte till den äldre, av respekt. Detta skulle vara ovanligt att se i Sverige.
 
 
 
// Maja

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela