italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Checking rooms.

Publicerad 2014-09-26 20:45:35 i Allmänt,

Här på Hotellet har dom inte anställda städerskor utan det är damer / tjejer från trakten som kommer och gör varsin våning, på varje våning så är det olika standard på städningen.
Den bästa enligt mig är på andra våningen.
 
Min nya uppgit på manegement är att kolla så att städerskorna städar "rätt" det vill säga, att allt ska vara snyggt, prydligt och se välkomnade ut för gästen, detta går väl sådär för städarna.
När man kliver in i ett rum vill man som gäst att det ska lukta frächt och se trevligt ut, några problem som jag har märkt är att även om det finns skylltar i rummen med No smoking så bryr sig inte gästerna utan har dom ett rum utan balkong håller dom sig i rummet och röker. Det är verkligen inte att visa hänsyn till den gäst som kommer efter men som sagt alla människor tänker inte lika. 
 
Det är en viktig uppgift och man får absolut inte tveka på att vara petig, jag som inte officiellt jobbar på hotellet kommer egentligen in i rummet som en utländsk gäst och kryssar därför i de jag inte hade velat haft om jag va nyanländ på rummet. 
 
Man får även ta livet här med en nypa salt, ett hotell i ett annat land man kan inte bara vara trångsynt och tänka såhär skulle vi hemma i Sverige göra, man måste våga släppa på de för vi är här för att lära oss.
 
 
 
// Maja
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela