italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Italien - Shopping

Publicerad 2014-09-28 22:36:18 i Allmänt,

Idag har vi besökt det stora shoppingcentret Megalò i Chieti. Jag visste redan innan att Italien är känt för deras mode och har mycket märkeskläder att sälja. När åker in på parkeringen så ser vi hur stor det är och det tog cirka 4timmar för oss att gå igenom alla affärer i huset. 
 
Vad som finns i varuhuset:
Det finns en bio, olika valmöjloigheter av restauranger, klädesaffärer, smyckesbutiker, parfymbutik, sminkbutik, märkes butiker som Guess och Celvin Klein, väskaffärer, elektronikaffärer, skoaffärer och lite cafén och glassbarer här och var. Megalò erbjuder också gratis wi-fi till alla shoppare.
 
Varuhuset öppnades den 15 september 2005. De har öppet ifrån kl 9-21 och till skillnad från andra affärer här i Pescara så har varuhuset ingen siesta. Siestan här i pescara varar från 12-16 på ett ungefär.
 
För att komma hit kan man antingen åka bil, åka med speciella bussar som Megalò har specefikt för att komma till shoppingcentret eller ta en Taxi. Vi bestämde oss för att ta Taxi från hotellet till Megalò för att om vi skulle åka med bussarna fick vi göra cirka 4 byten och resetiden skulle ta ungefär en timma istället för att ta en taxi som tog cirka 15 min.
 
Som innan har vi märkt att Italienarna är små så det är inte lätta att hitta kläder eftersom vi skandinavier är ganska bredaxlade. Det finns butiker som har större stolerar med det inte bara stoleken som växer, utom också priserna men det blev några köp för oss iallafall. En mycket lyckad dag då vi har sett den Italienska modevärlden. 
 
 
 
/Louise

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela