italien.webblogg.se

Vi är tre tjejer som går på Hotell- och Turismprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping och ska åka till Pescara, Italien för att ha praktik under drygt fyra veckor.

Kombinera träning med jobb

Publicerad 2014-09-25 23:44:05 i Allmänt,

Något som jag har märkt nu under den senaste veckan i restaurangen är att man tränar upp sina muskler utan att tänka på det. Man bär tunga brickor fram och tillbaka, bär tunga backar med disk, lyfer upp tunga saker, lyfter ner tunga saker osv. Mer eller mindre, du jobbar hit och dit, högt och lågt och detta blir tillslut en form av styrketräning, för ju mer du bär och ju tyngre det är så ökas uthålligheten i musklerna och de blir starkare med endast det vi kallar för vardagsmotion/vardagsträning. 
 
Det gäller att ha stadig hand när man ska bära brickor eller tallrikar och man vill ju få med sig så mycket som möjligt varje gång och det gör att det blir tyngre. Jag ser detta som gratis träning med tanke på att mina armar var väldigt svaga innan jag började med praktiken och redan nu känner jag stor skillnad (med lite träningsvärk då och då).
Jag får ''gratis träning'' och restaurangen blir nöjda med min prestation så det blir ''vinst'' från båda hållen. Om inte den träningen räcker så får vi använda deras gym efter det stängt för gästerna ;)
 
 
/Louise

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela